Névre szóló luxuskamion Magyarországon

Scania R500 V8 Black Amber

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Valószínűleg Bendes Attila az egyik legboldogabb magyar árufuvarozó: a máriakálnoki vállalkozó a napokban vette át Scania R500 V8 Black Amber vontatóját, amely a limitált 100 darabos széria 8. példánya.


Igazából hétköznapi dolog történt: a Győrhöz közeli Lébény községben, a Scania Hungária márkaszervizének telephelyén egy fuvarozó vállalkozó átvette új vontatóját. Amiért viszont most hírértékű ezen esemény, az nem más, mint hogy az egyetlen magyarországi Scania V8 Black Amber talált gazdára. Erről a különleges vontatóról korábban már cikkeztünk, kiemelve a sorok között, hogy mindösszesen 100 példányt épít a Scania a haszonjárműves tuningban profinak számító Svempas műhellyel karöltve - a fülkében sorszámozott, és Sven-Erik Bergendahl, alias Svempa aláírását viselő plakett található.
Bendes Attila, a 008/100 azonosítóval rendelkező R500 V8 Black Amber máriakálnoki tulajdonosa elmondta, hogy első látásra beleszeretett ebbe a különleges festésű, és fényűző módon felszerelt modellbe, így sok régi, korszerűtlen teherautóval levezetett kétmillió kilométer után elhatározta, megpróbál egy példányt megszerezni. Az álma július elején vált valóra, mikor is elérkezett az átvétel időpontja. Vállalkozásában döntően kész betonelemeket szállít, így elegendő volt számára az alapmodellt jelentő, 500 lóerős, R500 V8 jelű kivitel (félautomata Opticruise sebességváltóval), melyet a gyár kedves gesztussal készített el - a szélvédő feletti részen Black Amber felirat helyett Bendes Attila neve olvasható. A két légkürt a tetőn utólagos tartozék, akárcsak a magasra helyezett Xenon szúrófényszóró, a LED hátsó járólap világítás, és a hátulra szerelt akkumulátor egység, ennek fényezett burkolatával együtt. További tartozékként hamarosan sárga fényhíd, valamint kiegészítő fénysor kerül még a Scania tetejére.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?