Nézze meg a világ leghosszabb driftjét!

Mauro Calo, a drift új királya

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

2,3 kilométer nem tűnik olyan nagy távolságnak, mégis világrekordnak számít: ez a leghosszabb folyamatos drift, amit egy Mercedes-Benz C 63 AMG sportlimuzinnal értek el az Egyesült Királyságban.


Voltaképpen a történet adta magát. Mauro Calo tesztpilótaként dolgozik az Egyesült Királyságban található Mercedes-Benz World létesítményben, és támadt egy ötlete.
Világrekordot állítana fel a leghosszabb drift kategóriájában, ha munkaeszközét, a C 63 AMG sportlimuzint biztosítaná a cég a kísérlethez - a Mercedesnél pedig szeretik és elismerik őt, így aztán nem mondtak nemet. A pályán Mauro tett néhány bemelegítő kört, majda keresztbe vágta a kocsit, és innentől 2 308 méteren át folyamatosan "lapjával előre" rajzolta az íveket, füstöltek a gumik, és a közönség kezdett beleszédülni. Voltaképpen a gumik tűrőképességén múlt, hogy a fekete autó meddig tud mozgásban maradni, és a nyolcadik körben - ahogy előre sejteni lehetett - a legnagyobb terhelést kapó jobb hátsó volt az, amelyik megadta magát, és cafatokra szakadva lerepült a felniről. Az addig megtett táv azonban elegendő volt a Guiness rekordhoz.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?