Nincs többé buszsáv a Váci úton!

Fellélegezhetnek a budapestiek, visszakapjuk a Váci út harmadik sávját!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Elkészült a 3-as metró északi szakaszának felújítása, aminek vélhetően legjobban a tömegközlekedést használók fognak örülni, de nem kevésbé az autósok, akik így visszakapják a Váci út harmadik sávját.


Elengedhetetlen szükség volt már arra, hogy a 3-as metró vágányait és megállóit felújítsák, ám ez az utóbbi években óriási lezárásokkal járt a felszínen. A Lehel tér és Újpest központ közötti szakasz felújítását metrópótló buszokkal oldották meg, a Váci úton pedig buszsávot alakítottak ki a szélső sávokból, aminek következtében a forgalom erősen feltorlódott a reggeli és délutáni órákban. A fővárosban autózók viszont most fellélegezhetnek, mostantól újra használhatják a szélső sávokat is - szinte - teljesértékűen.
Hirdetés

A metrószakasz hétvégi átadásával együtt elkezdték a buszsávok felszámolását is, persze ez nem megy egyik pillanatról a másikra. Első körben a jelzőtáblákon húzták át piros kereszttel a buszsávot jelző ikont, amit egyelőre csak az Árpád hídi felüljárótól kifelé tapasztalhatunk, tehát ettől a ponttól, illetve kívülről érkezve eddig már mindenki bátran használhatja a buszsávot, annak ellenére, hogy a táblák még kint vannak és a sárga ideiglenes felfestések is látszanak. Ezeket egyébkánt már szintén elkezdték felmarni, így vélhetően pár napon belül az összes ideiglenes jelzést összeszedik, addig is, bátran használjuk a Váci út szélső sávjait, amitől vélhetően ismét gördülékennyé válik a közlekedés. Arra viszont számítanunk kell, hogy a buszok által több helyen megrongálódott külső sávot helyenként elkezdik majd felújítani rövid időn belül. Ahogyan persze arra is, hogy a Nagyvárad tértől kifelé pedig most kezdődik az Üllői út forgalmi korlátozása.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?