Nyilatkozott a Renault-Nissan-Mitsubishi

Először nyilatkozott közösen a Renault-Nissan-Mitsubishi Carlos Ghosn letartóztatása óta

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Megtette első közös nyilatkozatát a Renault-Nissan-Mitsubishi azóta, hogy az Alliance elnökét letartóztatták. Mire számíthatunk a történtek után? Itt a válasz!


Több mint egy hete annak, hogy a Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance elnökét letartóztatták sikkasztás vádjával. Mindenki Carlos Ghosn nyilatkozatára vár, és úgy tűnik, arra még mindig várnunk kell, ám most az Alliance kiadott egy igencsak szűkszavú, de fontos tartalmú sajtóközleményt, mely így hangzik:
"A Groupe Renault, Nissan Motor Co. Ltd, és a Mitsubishi Motors Corporation igazgatótanácsának tagjai az utóbbi napokban egyöntetűen (együttesen és külön-külön is) kifejezték elkötelezettségüket az Alliance iránt. Az elmúlt két évtized során nyújtott teljesítményével az Alliance egyedülálló sikereket ért el. Az Alliance-szal kapcsolatos elkötelezettségünk a jövőre nézve is töretlen és teljes."
Hirdetés

Ez nagyjából azt jelenti, hogy az idő közben a világ egyik legnagyobb autógyártójává vált Alliance továbbra is együtt marad. Bár a Renault még külön nem nyilatkozott az ügyről, a többségi tulajdonnal rendelkező francia vállalat még megvárja, míg Ghosn a nyilvánosság elé lép, csak aztán döntenek a maradásáról. A Nissan és a Mitsubishi idő közben elbocsátotta Carlos Ghosn-t saját vezetőségéből, de ez még nem jelenti azt, hogy véglegesen távoznia kell az Alliance-ból, csupán azt, hogy a japánok már nem szívesen látnák. Carlos Ghosn-t több mint egy hete tartóztatták le a Nissan belsős vizsgálata nyomán indított feljelentés miatt. A vád szerint Ghosn több mint 44 millió dollár jövedelemmel felejtett el beszámolni a hatóságoknál, valamint a cég javait is saját célokra használta fel, jelenleg Tokióban előzetes letartóztatásban van.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?