Nyolc perc alatt feltöltődnek a Jaguar villany versenyautói!

Hamarosan elrajtol a villany Jaguarok versenye!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Igazi világújdonsággal szolgál a Jaguar, amikor majd elindul a Formula E széria soron következő szezonja. Villanyhajtású crossoverek versengését ugyanis még soha nem láttuk eddig.


A Jaguar I-PACE eTROPHY a világon az első olyan versenysorozat, amelyben teljesen elektromos hajtású, gyári versenyautók vesznek részt. A versenyeket az ABB FIA Formula-E bajnokság betétfutamaként rendezik, amelyeken legfeljebb 20 Jaguar I-PACE eTROPHY versenyautó indulhat. A szezon decemberben kezdődik, de már hónapok óta folyamatosan csepegtették az információkat az új sorozatról, amely 10 versenyhétvégén nyújt majd remélhetőleg nagyszerű szórakozást a nézőknek. A legutóbbi friss infó, hogy az ABB lesz a hivatalos járműtöltési partnere a sorozatnak.
Ez részletesebben azt jelenti, hogy a kifejezetten a versenysorozat igényeire tervezett villámtöltőket az ABB szállítja a csapatoknak. A Terra DC villámtöltők gyorsan fel tudják tölteni a versenyautók akkumulátorait a szabadedzések, a kvalifikáció és a versenyek közötti rövid szünetek alatt is, miközben a kompakt kialakításnak köszönhetően könnyen szállíthatók a versenysorozat 10 állomása között, illetve hozzájárulnak a szállítási költségek csökkentéséhez is.
Hirdetés

De mit is jelent pontosan a gyors töltés ebben az esetben? Nos, az ABB villámtöltője nyolc perc alatt fel tudja tölteni egy átlagos elektromos jármű akkumulátorát olyan szintre, hogy az 200 kilométeres hatótávolságot biztosítson. A nyolc perc egyébként közel azonos azzal az idővel, amely során egy járművezető megtankolja az autóját egy hagyományos üzemanyagtöltő állomáson. Persze a I-Pace versenyautók nem átlagos járművek, viszont nincs is szükségük 200 kilométeres hatótávolságra, hiszen a versenyek valószínűleg rövidebbek lesznek. Igaz fogyasztásuk is jelentősebb lesz, mint egy normál üzemű autóé, így a töltés gyorsasága hatványozottan fontos a versenyhétvégék szoros menetrendjében.

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?