Nyújtott tengelytávval és 7 üléssel jön a Suzuki Swift

Maruti Ertiga: Swift hét üléssel

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Maruti Suzuki Indiában dobja piacra a mi autónk hétüléses, nyújtott tengelytávú változatát, dízel- és benzinmotorral is rendelhető lesz az Ertiga elnevezésű újdonság.


Múlt héten mutatta be a Maruti Suzuki történetének első Life Utility Vehicle-jét, amit az egyszerűség kedvéért magyarul nevezzünk inkább miniegyterűnek.
A Maruti Ertiga nem más, mint a Suzuki Swift nyújtott tengelytávú, hétüléses változata, amit egyelőre Indiában, majd a későbbiekben a környező ázsiai országokban is piacra dobnak. Az MPV-szegmens jelenleg forradalmi bővülésen megy át Indiában, évente körülbelül 20 százalékkal nő az egyterűek piaca, jelenleg pedig a teljes autóállomány nagyjából egytizedét teszik ki ezek a praktikus modellek.
Az Ertigával elsősorban a kisautóról limuzinra váltó vásárlók fejét szeretné elcsavarni a Maruti, melyet az első beszámolók jó vezethetősége, tágas, variálható utastere, teljesítménye és takarékos üzemeltethetősége miatt dicsértek. 1,4 literes változó szelepvezérlésű benzines és a nálunk is ismerős 1,3 literes, változó geometriájú turbóval felszerelt DDiS motorok hajtják: előbbi 95 lóerőt és 130 Nm-t teljesít 6,2 l/100 km-es átlag mellett, míg a 90 LE/200 Nm erejű dízel 4,8 liter gázolajjal is beéri 100 km-en a házon belüli mérések szerint.
Hirdetés

A 4265 mm hosszú, 1695 mm széles, 2740 mm tengelytávot befoglaló Ertiga hét eltérő fényezéssel, motorváltozatonként három felszereltségi szinten lesz kapható (benzin: LXi, VXi, ZXi – dízel: LDi, VDi, ZDi). Legfőbb különlegessége a rövid Swiftekhez képest, hogy három üléssorban összesen hét személy foglalhat benne helyet: a 2+3+2 elrendezésű utastérben az első két sorban elhelyezett ülések ráadásul 240 mm-en tologathatók előre és hátra.
Utasokkal telítve, 7 üléssel 135 liter marad a csomagoknak, viszont ha megelégszünk a két első üléssorral, akár 735 liternyi poggyászt is betuszkolhatnak az indiai sofőrök az Ertiga hátuljába. Az autó hasmagassága a fronthajtásos SX4-et büntető 185 mm, fordulókörének átmérője 10,4 méter, a benzines megengedett legnagyobb tömege 1760 kg, dízelmotorral 1845 kg.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?