Olcsó Skoda szedánt Mexikóból?

Skoda MissionL - olcsó limuzin a csehektől

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Elágaztatja alsó-középkategóriás modelljét, azaz az Octaviát a Skoda. Az egyelőre MissionL nevű szedán az árérzékeny keleti piacoknak szól.


Két fotó, ennyit fedett fel egyelőre frankfurti újdonságáról a Skoda. A MissionL fedőnevű négyajtós egyértelműen az Octavia-sorozat elágaztatását mutatja, a mostani Octavia kifutása után ugyanis más-más kompakt modellt kínálnak majd a csehek az árérzékeny keleti és latin-amerikai, illetve az igényesebb nyugati piacok számára. Nem nehéz kitalálni, hogy utóbbi modell a MissionL-hez nagyon hasonló fizimiskájú, de lejtős hátú, tavasszal, a Genfi Autószalonon megismert Vision D lehet majd. Az "olcsójános" kiadás pedig a Volkswagen Jettához nagyon hasonló profilú, jó eséllyel vele egy gyártóhelyről, Mexikóból érkező MissionL szériagyártású verziója lesz.
Míg a VisionL Frankfurtban már látható lesz, a szériagyártású újdonságok vélhetően jövő tavasszal, a Genfi Autószalonon vagy kevéssel az előtt mutatkoznak majd be, a piacra pedig 2013 nyarán várhatók.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.31. at 11:30
    Permalink

    Egyszer már volt ilyen a rendszerváltás idején. Olyan országból importáltak olcsó francia autókat, ahol nincs tél, itthon meg vették, mint a cukrot. Csak amikor eljött a hideg évszak, akkor döbbent rá mindenki, nincs benne fűtés

Vélemény, hozzászólás?