Olcsóbb üzemanyagok szerdától

Szerdától olcsóbb a benzin és a gázolaj

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

E héten szerdától a benzin ára 4, a gázolajé 2 forinttal csökken a hazai töltőállomásokon

Míg az előző héten mindössze 2 forinttal, és csupán a gázolaj ára csökkent, a Mol árváltoztatása nyomán e héten a benzin is olcsóbb lesz 4 forinttal, a gázolaj ára pedig a múlt héten tapasztalt 2 forinttal esik. Az árcsökkenés persze a két heti változás 4 forintos összegeként is alig több, mint 1 százalékos.
A szerdától érvénybe lépő csökkentéssel a 95-ös benzin átlagára 384 forintra, a gázolajé pedig 371 forintra mérséklődik. Az egyes töltőállomások között azonban marad a jelentős, literenként akár 20-25 forintos literenkénti áreltérés - magyarán e héten is inkább az a döntő, hogy hol, nem pedig az, hogy mikor tankolunk.
A mostani árcsökkentéssel közelebb kerülünk ugyan az egy évvel korábbi árakhoz, ám a csaknem hetente váltakozó áremelések és árcsökkentések összegeként idén a benzin literenkénti ára így is 23 forintot emelkedett, míg a gázolaj 20 forinttal lett drágább az elmúlt 12 hónap során.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?