Olyan autó kerekeit lopták el, amit még kapni sem lehet

Egy új Chevrolet Corvette kerekek nélkül maradt az utcán

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Detroit eddig sem fényes hírnevének nem tesz jót, hogy ott fújták meg egy utcán parkolt C8-as Corvette kerekeit. Legalább az autó megmaradt.

Az amerikai autóipar egykori fellegvára, Detroit mára elvesztette régi státuszát, 2013-ban még csődbe is ment a város. Az utóbbi évek javuló tendenciát mutatnak a munkanélküliségi és a bűnözési mutatókban, az autólopások terén például az Egyesült Államokban már a top 10-ben sincs benne a "Motor City": 100 ezer lakosra 301 lopás jutott 2017-ben (összehasonlításképpen, Budapesten 2018-ban 80 körül volt ez a statisztika). Ennek a fejlődésnek enyhén ellent mond az az eset, amit a Carscoops egyik olvasója örökített meg.
Hirdetés
Az új, C8-as generációjú Chevrolet Corvette első darabjait még meg sem kapták a korai vásárlók, sőt, a legelső példányt épp nemrég árverezték el 3 millió dollárért, az élelmes detroiti tolvajoknak már sikerült beszerezniük egy szettet az autó papucsaiból. A város egyik utcáján már egy hete leparkolt Corvette kerekeit lopták el a szokásos téglás módszerrel, de legalább a kocsit meghagyták. Mivel az első vevők autói még nem érkeztek meg tulajdonosaikhoz, valószínűleg ez a gyártó egyik saját használatú darabja lehetett. Hogy a tolvajok mihez fognak kezdeni egy olyan autó kerekeivel, ami egyelőre még nem is érhető el a piacon, nem tudjuk, hiszen egy darabig valószínűleg nem fog keresni sok vásárló C8-as Corvette gumikat és felniket, bár idővel biztosan erre is sor kerül majd, ha addig titokban tudják tartani szerzeményüket a bűnözők - bár az eset médiaszereplését követően nem valószínű, hogy könnyen tovább tudják majd adni ezt a szettet. A General Motorsnak mindenesetre több ezer dolláros kárt okozhattak ezzel, viszont az ingyen reklám akár kompenzálhatja is a gyártót.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?