Őrült összegeket fizetnek az új Jimny-ért, hogy ne kelljen várni

Az egyik legjobban eladható autó most Ausztráliában a Suzuki Jimny, pofátlan árakat kérnek érte

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Sokkal nagyobb a kereslet a Suzuki Jimny-re annál, amire a gyártó felkészült. Nálunk végeztek a modellel az új normák, de Ausztráliában rendelhető, viszont egy évet kell rá várni.


Várható volt az átlagnál nagyobb lelkesedés és érdeklődés az új Suzuki Jimny iránt, de még a gyártó sem készült ekkorára. A Jimny szállítási ideje Magyarországon is elérhette az egy évet, nagy kár, hogy a modell forgalmazását le kellett állítaniuk, az új károsanyag-kibocsátási normáknak ugyanis nem tudott megfelelni. Nem úgy Ausztráliában, ahol a japán terepjáró továbbra is rendelhető és szintén olyan magas rá a kereslet, hogy akár a 12 hónapot is elérheti a szállítási idő. Élelmes kereskedők készletet halmoztak fel a Jimny-ből, ami azt eredményezte, hogy őrült magas áron képesek túladni rajtuk egy frappáns ajánlattal.
Hirdetés

Az ausztrál Carsales weboldal szerint nagyon sok olyan új, forgalomba még nem helyezett Suzuki Jimny-t hirdetnek a használtautó portálokon, amikért az újkori ár másfélszeresét kérik. A legtöbb hirdetés kulcsmondata és üzenete az, hogy nem kell várni az autóra, azonnal átvehető, ami valljuk be, 12 hónapos szállítási idő mellett igencsak csábító. A Jimny újkori árát már így is megemelte a Suzuki Ausztráliában, 25 990 dollárért hirdetik, az automata váltó felára 2000 dollár. Ezzel szemben a készletről kínált autókat 40 000 dollárért vihetné haza bárki, azonnal. A hirdetések nem alaptalanok, ezen az áron is elviszik az autókat, a Carsales.com.au szerint ez most Ausztrália legjobban eladható új autója.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2020.03.11. at 23:51
    Permalink

    Kedves Szerkesztő Úr! Érdekes dolog ez! Angliában ( vagy valahol arra északon) kicsinálták az új Jimnyt a környezeti normák miatt mondva. Nyilván kellet a hely az új Deffendernek vagy valamelyik társának. Az Unióból így kivezetik az aktuális motorizáltságú modellt. A Lada 4×4 hozzá képest őskövület, mégis kapható. (Ami csak jó, mert kellenek az ilyen ütni-vágni való autók a normál élethez, munkához és nem a 10 milliós 3 hengeres csoda SUV-ok). Tudom rögtön ezren irnak ide mindenfélét, hogy a pick-up meg a Duster a gyógyír. Nekik is igazuk van. Csak hát ott is az árak már rendesen elszáltak. Egy átlag pic-up is surolja a 10 mFt-ot. DE egy 4×4 dci Duster is 5 mFt. Az USA-ban ahol ezeket kitalálták, röhögve vesznek Duster belépő ár szinten ilyen járgányokat és nem csak státusz szimbólumnak. JA! És nem 0,9 dci-tdi 3 henger stb. EU 6 a.blue csoda motorral. A mindennapi élet jobban szervezhető velük, több mindenre lehet őket használni. Igaz a világ se lesz tisztább velük, de nélkülük se. Az ipar maga sokkal több károsanyagot lő ki a légkörbe, mint a mobilitás. Azért a zöldeknek is kedvezve jönnek a villanyos igásvonók is nemsokára. (Tesla platós és tesói). Persze még drágábban. Visszatérve a témához az ár felstrófolása nem újkeletű. Csak fel kell menni a hahu-ra és ott is látható, hogy a nepperek jócskán az utoljára ismert lista ár felett kinálják ezeket a korszerű kis terepeseket még ideig-óráig készletről. Reméljük minél hamarabb jön belőle a hibrid vagy elektromos verzió. (Nyilván dolgoznak az ügyön a Szuszkonál.)

Vélemény, hozzászólás?