Összkerekes crossoverrel készül az Alpine?

Hibrid, összkerekes crossovert hozhat az Alpine

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egy nagyobb Alpine "család" tagja lehet a Renault sportgyárának állítólagos crossovere, ami 2018-ra piacra érhet.


A nagy múltra visszatekintő, természetesen francia Alpine sokaknak egybeolvadhat a Renault nevével. Nem véletlen, hisz rengeteg sikert értek el az autósportban együtt, és a mai napig az Alpine gyártósorán készülnek a Renault sportautói. A brit média jelentései alapján, mint egy új márka bevezetéseként, az Alpine több típust is felsorakoztat majd, amik között crossovert is találhatunk majd.

Habár az nem nagyon régi hír, hogy az Alpine sportautója késik, 2017-re fut csak be, most úgy tűnik, ez nem gátolja a Renault nagyobb terveit, hogy crossovert is hozzáadjanak a palettához. A sorban következő második típus gyártását 2018-ra saccolják és állítólag már a fejlesztési folyamatok is már előrehaladott állapotban vannak.
Hirdetés
Érdekes módon a jelentések arra is kitérnek, hogy hibrid hajtású és összkerekes lesz. Mindezt azután, hogy a Nissan állítólag eldöntötte, hogy újra gondolja Z modelljeit, mint egy sportos crossover, hibrid felépítéssel és AWD hajtással. A Renault háza táján több pletyka is arról szól, hogy a cég vezetősége megkérte Laurens van den Ackert, a gyár dizájnfőnökét, hogy ejtse kis időre a 2010-es DeZir koncepció gyártásra szánt változatának tervezését, és térjen át az Alpine sportautójára.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 13:28
    Permalink

    Az egyetlen igazán híres francia sportkocsi. Örülök, hogy visszakerül a köztudatba. Fanatikusok esetleg még ismerhetik a Venturi céget is, jó kis sportkocsikat gyártottak, de már lehet, hogy nem működik a gyár. Meg aztán a Bugattira is rá lehet sütni, hogy francia…

Vélemény, hozzászólás?