Párizsban mutatják be a legforróbb Focust, az új ST-t

Kisebb motor, de nagyobb erő – ez a Ford Focus ST

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Mivel a háromajtós még nincs meg, ötajtós karosszériával jön az új Ford Focus ST előzetese a Párizsi Autószalonon.

Párizsban már az új Ford Focus sorozatgyártásra érett karosszériaváltozatait mutatják meg a nagyközönségnek, illetve egy előzetessel elkezdik az ST sportváltozat körüli hírverést is. A forgalmazás 2011 elején indul, ekkor azonban még nem lesz elérhető a sorozat csúcsmodellje, de azért vannak olyan tulajdonságai, amit most megmutatnak nekünk - például a sportos kiegészítőkkel még vadabbá tett karosszériát. Előre fekete tyúkrácsot kapott a lökhárító légbeömlő-nyílása, továbbá küszöbtoldat, hatalmas méretű tetőszárny, új hátsó diffúzor és középen kivezetett kipufogócső jelenti az ST-körítés többi részét. Ezt az egészet újra, egy a Lamborghini választékból kölcsönzött festékkel vonták be, amely Tangerine Scream fantázianévre hallgat - feltűnő, az biztos.

A motorháztető alatt - korábban már sejtett módon - némi visszalépés történt, hiszen mindössze kétliteres a lökettérfogat, és a korábbi öt helyett csak négy hengert fúrtak a blokkba. A teljesítmény azonban 225-ről 250 lóerőre emelkedik, ami némi kárpótlást jelenthet az öthengeres gép hiányzó gurgulázásáért – ugyan az Ecoboost négyhengeresnek is függőséget okozó hangot ígérnek, a valóságban majd kiderül, igazat mondtak-e a mérnökök. Az utastérben karbon-utánzatú műanyag betétek és kétszínű, a külsővel harmonizáló fekete-Tangerine Scream bőrkárpitozással bevont sportülések jelentik az eltérést a normál Focushoz képest. Akinek egyébként megtetszett az újdonság, annak legalább 2012 elejéig várnia kell a vásárlásra. Az RS utódlása sajnos egyelőre nem téma Kölnben.

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?