Péntektől drágább a tankolás, de nem a dízeleseknek

Csak az egyik üzemanyag ára nő pénteken

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Csökken a benzin és a gázolaj közötti árkülönbség, ám sajnos nem utóbbi ára apad, hanem előbbié nő.


A jelenlegi átlagárak szerint literenkénti 8 forinttal drágább a gázolaj a benzinnél, ám a dízel felára péntektől szerényebb lesz, konkrétan a felére csökken. Ennek oka, hogy a Holtankoljak.hu információi szerint pénteken literenkénti 4 forinttal emeli a benzin árát a MOL.
Hirdetés

Péntektől így a 95-ös átlagára literenkénti 359 forint lesz, míg a gázolajé marad a március 9-én beállított 363 forinton. Továbbra is igaz természetesen, hogy az egyes töltőállomások árai igen jelentős eltérést mutathatnak, így örök érvényű, hogy a tankolásnak elsősorban a helyére, mintsem az idejére ajánlott figyelni. Azonos árszabású kút esetén a jelenlegi módosítással már 25 liternyi tankolásnál spórolhatunk 100 forintot, ha várunk péntekig. Igaz, egy liternyi üzemanyag árának megspórolásához csaknem 90 liternyit kellene tölteni. Ha viszont drága helyen, például autópályán tankolunk, a fizetendő igen jelentős eltérést mutathat egy olcsóbb helyhez mérten.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?