Pletyka volt csupán az ötajtós Audi TT

Az Audi kommunikációs igazgatója tisztázta a hetekben felröppent híreket a TT Sportbackről

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az utóbbi hetekben ismét előkerült a téma, miszerint az Audi mégis beleugrik egy ötajtós TT fejlesztésébe. A modell méltó ellenfele lehetne a Mercedes CLA-nak, de most úgy tűnik, nem lesz belőle semmi.


Négy évvel ezelőtt az Audi komolyan elgondolkodott azon, hogy a TT modellpalettáját kicsit kibővítse. A divatos kupé SUV mellett ötajtós kupéként is készült egy tanulmányautó, de valójában mindről azonnal hihető lett volna, hogy gyártásba küldik. Mindet elvetették, ám az ötajtós kupéról szóló tervek az utóbbi hetekben újra fölröppentek, miután az Auto Express azt a hírt hozta, hogy az Audi ismét tervbe vette az autó megalkotását. A CarAdvice kicsit alaposabban utánajárt az ügynek, és interjút kért az Audi kommunikációs igazgatójával, Peter Oberndorferrel, aki meglepődve állt a hírek előtt.
Hirdetés

Oberndorfer a puszta hír forrását sem érti, ugyanis szó sincs az Audinál bármi hasonló modellről. A TT egy ikon, és tolmácsolása szerint az Audinál végtelenül büszkék arra, hogy megtartották csak és kizárólag kupé és roadster karosszériában, nem fog történni vele más, maradnak az eredeti felállásnál. Az interjú során kitértek egy lehetséges S1 utódra is, ám Oberndorfer hamar eloszlatta ennek valóságtartalmát, ugyanis már az első S1 fejlesztése is jóval több pénzt emésztett fel annál, mint amennyit visszahozott, így az utódnál ezzel már egyáltalán nem számoltak. Az A1-ből amúgy is van már egy 200 lóerős kivitel a Polo és a Golf GTI motorjával, így az sem lesz kevésbé sportos náluk. Azt viszont elárulta, hogy készülnek némi meglepetéssel, ami nem egy Q1 crossover lesz, azt viszont már csak a kémfotókból tudni, hogy ez az A1 picit emelt, körbeműanyagozott, kissé terepesített változata lesz.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?