Pompás kabriót hozott az Aston Martin

Az AMG V8-asával érkezett a legújabb puhatetős Aston Martin

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

James Bond is odáig lenne az Aston Martin legújabb dobásától. A DB11 Volante ugyanazt a motort használja, mint az AMG GT S, picit máshogy hangolva, de 510 lóerővel.


Tavaly mutatkozott be az Aston Martin újabb sportautója, az AMG-motoros DB11. A csodás kupé a hagyományokhoz kötődő vonalakkal, mégis markánsan új megjelenéssel érkezett, a szabad ég alatti autózás szerelmeseinek viszont még várniuk kellett. Egészen mostanáig, a nyitható puhatetős Volante ugyanis csak most érkezett. Az Aston Martin új kabriójának teteje lehet bordó, fekete és szürke is, mindegyik kis metálos beütéssel és egészen 50 km/óráig mozgás közben is nyitható, mindössze 14 másodperces szintidővel.
Hirdetés

Az új kabriót a föld minden pontján - a sivatagi körülményektől egészen az északi sarkig - tesztelték, így biztosan állítják, mindenkinek megfelelhet a DB11 Volante. Az új tetőszerkezet 8 rétegből áll, köztük a legjobb hang- és hőszigetelő anyagokat találjuk. A DB11 Volante hosszú és kecses orrába ugyanazt a 4,0 literes V8-as, duplaturbós motort építik, amit az Mercedes-AMG GT-ben is használ a Mercedes, teljesítménye pedig itt az AMG GT S-hez van közelebb, ugyanis hasonlóan 510 lóerős, ám 675 Nm nyomatékot teljesít. A sport kabrió gyorsulása így 4,1 másodperc, amit az AMG motorral vélhetően valós körülmények között is képes hozni. Végsebessége 300 km/h, így egy hangyányit lassabb a kupénál, persze elenyésző a különbség. A DB11 Volante értékesítését már el is kezdték, az első példányok 2018 első felében érkezhetnek meg, amiért tulajdonosuk alsó hangon 55 millió forintot fizetett.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?