Porsche platósa kalapács alá kerül

Eladó egy Volkswagen T3, ami egykor Porsche tulajdon volt

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem egy T3 az első, ami eszünkbe jut, ha nagy értékű klasszikusokra gondolunk az autók világában. Ez a VW viszont megélhet a múltjából.


Míg az aukcióra kerülő jármű önmagában nem igazán figyelemreméltó, egykori híres tulaja valószínűleg rendesen felnyomja majd az árát. A 1989-es platós Volkswagen ugyanis egykor Ferdinand “Butzi” Alexander Porsche tulajdonában volt, aki a Porsche márkát alapító Ferdinand unokája. Neki köszönhetjük többek között a Porsche 914 és 911 dizájnját és ő alapította 1972-ben a Porsche Design márkát.
A Silverstone Auctions szerint Porsche 1989 decemberében vette a kisteherautót, hogy a család schüttguti birtokán segítse a munkát. Papírjaiban Butzi Porsche szerepel tulajdonosként és mindössze 141 000 km-t futott, ami egy Volkswagen T3 Doka esetén elég ritka. Később jó kezekbe került, hiszen egy Porsche-fanatikus vette meg a családtól 2014-ben, és 700 órányi munkát belefektetve teljesen felújította. Most szebb, mint újkorában, legalábbis az aukciós ház állítása szerint.
Hirdetés
„Megtiszteltetés, hogy árverésünkön tudhatunk egyet, azon kevés autók közül, amiket a Porsche család magántulajdonába jegyeztek be. Ez egy remek lehetőség, hogy egy mókás és történelmileg jelentős járművet adhassunk egy Porsche gyűjteményhez.” A VW T3 árát 67 000 és 89 900 dollár közé tippelik. Hogy végül mennyiért viszik el, az kiderül május 28-29-én Dániában.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 05:00
    Permalink

    Ezzel se fognak már tüzifát szállítani:)

    Transporterekből a T1 és a T2 az igazi klasszikusok, a T3-ból már lehet, hogy nem lesz kultautó a jóval kevésbé karakteres és szögletesebb formája miatt. Bár az is igaz, hogy még nem elég öreg hozzá. Vannak még napi használatú példányok idehaza, többek közt ilyen Dokák is, de már zömében a belüket húzzák és toldozott-foldozott állapotban tűrik a nyüstölést. Rég láttam már original állapotú, nem leharcolt darabot T3-asból.

Vélemény, hozzászólás?