Prémimum SUV a SSangyongtól

Jön a Ssangyong XIV-1 szabadidőautó

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az eddig európai ízlésvilággal kevéssé elfogadható, létraalvázas modelljeivel elhíresült Ssangyong most prémium-szabadidőautót ígér.

Egyelőre csupán koncepcióként, de a Frankfurti Autószalonon érkezik a SSangyong legújabb modellje, az XIV-1, melynek neve az Exciting User Interface, azaz izgalmas felhasználói felület szavakra utal. Már a névből is kitalálható, de a koreai gyártó is hangoztatja: a beltér nem csak izgalmas, prémiumos is lesz, így e modellel már a nevesebb márkákkal például az Audi, a BMW vagy a Mercedes-Benz modelljeivel is versengeni kíván a Ssangyong.
Hogy az XIV-1 mely kategóriában indul, azt egyelőre sejteni sem lehet, ugyanis méretei és motorpalettája sem ismert egyelőre. Az viszont már nem titok, hogy oldalsó ajtói egymással szemben, "öngyilkos módon" és középső tetőoszlop hagyása nélkül, azaz például a Mazda RX-8 ból ismerten nyílnak. A beltér könnyedén variálható ülésrendet, szellős teret ígér, ám az ülésszámot és az egyéb részleteket csak a bő egy hét múlva esedékes frankfurti bemutatón ismerhetjük majd meg.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?