Puttonnyal érkezik az elektromos Skoda

Megkezdődött a Skoda Octavia E Line gyártása

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egyelőre tíz darabos tesztflottát állítanak üzembe, a vásárlókhoz csak később juthat el a nulla emissziójú Skoda Octavia E Line.


A Skoda bejelentette, hogy elindította a tavalyi Párizsi Autószalonon debütált, teljesen elektromos hajtású Octavia E Line gyártását. Idén ősszel egy tíz darabból álló tesztflottát állítanak össze, melyen részletesen megvizsgálják, miként szolgál mindennapokban az elektromos technológia.
Az Octavia kombiváltozatára épülő E Line-ban 26,5 kWh teljesítményű lítium-ion akkumulátor táplál egy 80, időszakosan 110 lóerő leadására képes villanymotort, melynek 270 Nm-es nyomatéka, ahogyan az az elektromos autóknál megszokott, folyamatosan a vezető rendelkezésére áll. A hajtáslánc 12 másodperc alatt gyorsítja az Octaviát álló helyzetből 100 km/h-s sebességre, és körülbelül egy órán át taposhatjuk padlógázzal az autót, mivel 135 km/h-s végsebessége mellé 140 km-es hatótáv társul.

A Skoda a gyalogosok védelmére is gondolt az autó megépítésénél: a beépített szintetizátor 40 km/h-s sebességig egy normál belsőégésű motor hangját bocsátja ki, hogy az amúgy némán suhanó modellek ne jelentsenek túl nagy fenyegetést.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?