RAM Pickup szorongatta meg a Chevrolet Corvette-et

Habár elég eltérő a külső, mindkét modellt 6,2 literes V8-as élteti

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Megirigyelte a Ford F-150 Raptor sikerét a RAM, ezért hétszáz lóerős blokkot építettek az egyik pickupjukba.

Kevésbé lehetne amerikaibb az a gyorsulási verseny, ahol egy Corvette és a platós feszül egymásnak. A jelenleg futó ötödik generációs RAM Pickup 2018-ban debütált, a gyökerek 1981-ig nyúlnak vissza, ekkor még Dodge Ram néven készült el az első kiadás. A felpaprikázott platósok piacáról a RAM sem akart kimaradni, ezért 1500 TRX néven piacra dobták a világ legerősebb szériagyártású kisteherautóját.
Hirdetés
A motortérbe a Dodge Challenger SRT 6,2 literes kompresszoros V8-as motorja került, ami 702 lóerővel repíti a haszonjárművet. A gyártó szerint 10,5 másodperc alatt érhető el a 160 km/h-ás tempó, ilyenkor azért már a hátul utazó cementes zsákoknak is illik megkapaszkodni. A végsebesség már kevésbé impozáns, 190 km/h-val kell beérni a sofőrnek. Egy ilyen járműnél nem is az autópályán való száguldozás a legnagyobb élmény, hanem a terepen való csapatás, amit az 1500 TRX futóműve teljes mellszélességgel támogat. Érdekes elképzelés a Corvette mellé állítani egy gyorsulási versenyen. A közös pont a motorméret, ugyanis a Corvette karosszériája is 6,2 V8-as motor rejt. A Chevrolet sportkocsijában “csak” 502 lóerős az erőforrás, de a kisebb súly és a nagyobb végsebesség miatt nem egyértelmű a végkimenetel.
Hirdetés
A rajt után a RAM könnyen otthagyja a sportkocsit, ami valószínűleg négykerékhajtásnak nagyobb erőátviteli képességének köszönhető. Ezután viszont már a Corvette kevésbé küzd az erő talajra való átvitelével, ezért be is hozza a hátrányt, majd meg is nyeri a versenyt. Akit csak a motorméret érdekel, az jobban jár a Corvette-tel, ott olcsóbban mérnek egy köbcentit. Az Egyesült Államokban minimum 15 millió forintnyi dollárt kell összespórolni egy új Corvette-hez, a RAM Pickup ára ezzel szemben átszámítva 21 millió forint.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?