Ram pickupokat és Jeep Grand Cherokee-kat hívnak vissza

Kikapcsolódhat az elektronikus menetstabilizáló a pickupban

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Chrysler javuló eredményeit beárnyékolják a folyamatos visszahívási akciók. Ezúttal legfrissebb Ram pickupokat és nálunk is forgalmazott Jeep Grand Cherokee terepjárókat szólítanak a szervizekbe.

A Fiat kezében lévő amerikai óriás 51 477 Ram kisteherautót és Jeep szabadidő-autót kénytelen szervizeibe visszahívni. Az amerikai közlekedésbiztonsági hatóság (NHTSA) nem tud a meghibásodásból eredő balesetekről, sérülésekről, a visszahívás megelőző jellegű.
A kampányban legmagasabb számban a korábbi Dodge pickupjai, a 2012. június 26. és 2013. február 5. között gyártott Ram 1500-asok érintettek. A probléma elektronikai jellegű, egy szoftverhiba miatt az elektronikus mentestabilizáló (ESP) inaktiválódhat az autó beindításánál.
Hirdetés
A pickupok mellett 4458 2014-es modellévű Jeep Grand Cherokee modellt is visszavárnak. Az SRT-változatok kivételével az összes január 14. és március 20. között üzembe helyezett Grand Cherokee érintett. A hiba ezúttal is elektronikai, a prémium fényszórókat érinti. A LED-es nappali fénnyel szerelt Grand Cherokee-k a nappali világításról parkoló világításra kapcsoláskor elektromos szikrát adhatnak, ami vészüzembe állítja a Jeep fedélzeti számítógépét és kikapcsolja a nappali fényként szolgáló LED-eket. Ezzel szövetségi biztonsági előírásokat sért meg az autó, és nem közlekedhet tovább.
A visszahívásoknak még nincs vége, a Chrysler összesen 6900 Dodge Ram 4500 és 5500-as platós kisteherautót is szervizbe szólít. Az idén január 22. és március 8. között gyártott pickupok első futóművének egyik rögzítőcsavarját helytelenül húzták meg. Ha ez a csavar eltörik, vagy kiesik, a sofőr elveszítheti uralmát járműve fölött. Az érintett autók tulajdonosait a gyártó értesíti, az ingyenes javításokat augusztusban végzik el.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?