Ránc nincs, felvarrás mégis lesz – így újul meg a Porsche 911-es

Minden a Porsche 911 ráncfelvarrásáról

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Még egy adag kémfotó készült a szeptemberben bemutatkozó Porsche 911-esről. Az új hírek szerint 3,0 litere lesz, de csakis hathengeres.


A képeken látható próbaautókat már alig álcázták. Az alapváltozaton és a vaskosan szélesített 911 Turbón is ott vannak az átrajzolt orr-részen csücsülő LED-es nappali menetfények. A belteret mutató kémfotón látszik az új évjárat nagyobb képernyőjű infotainment rendszere. Ezeknél viszont sokkal fontosabb, hogy hosszas tervezés és fejlesztés után, a 2016-os évjárattól a 911-es alapváltozatai turbósak lesznek. Nem éppen új a megoldás: a 930-as széria, az első 911 Turbo 41 éve, 1974-ben jelent meg.
Hirdetés


A négyhengeres feltöltött boxerek egyelőre megmaradnak az egyel kisebb és jóval olcsóbb Boxster/Cayman sorozatnak. A 911 Carrera az eddigi 3.4-es szívó helyett 3,0 literes turbós, hathengeres boxermotort kap, ami a mostani 345 lóereje helyett 365 lóerős lesz a bennfentes információk szerint. A Carrerra S ugyanezzel 415 lóerőt tudhat magáénak, amihez ráadásul már 1700-as fordulattól jár 530 Nm nyomaték is - jóval ráverve az eddigi 3.8-as szívóra. Az új motorok Euro 6-osak és a nagyobb erő mellett elődeiknél kevesebbet fogyasztanak. Újdonság lesz még a 918-asból átvett menetmódkapocsló, amivel a kormányról változtatható a kocsi karaktere.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?