Rekorddöntésre készül a Volkswagen ID.R…

A Volkswagen ID.R a Nürburgringet is meghódítaná

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Volkswagen ID.R elektromos versenyautó a Nürburgring-Nordschleife körön is a leggyorsabb körre hajt.

Már előfutárként is sokat vár a Volkswagen az ID.R-tól. Nem elég, hogy szeptemberben a kínai Mennyei úton kell majd rekordot döntve végigdöngetnie, de előtte még a nyár folyamán egy elektromos autós rekordot is be kell állítania. Mintha a Pikes Peaks-en és a Goodwood Festival of Speeden elért eredményei nem lettek volna elegendőek. Mindenesetre ezt a projektet is Romain Dumas kezeibe adták, akinek a két elektromos motor hajtotta, 500 kW-os, azaz 680 lóerős rendszerteljesítményű járművel kell majd legyorsulnia Peter Dumbreck 2017-es rekordját. Akkor Dumbreck 6:45:90-es kört ment egy NIO EP9-es volánja mögött, szóval a Volkswagen feladta a leckét Dumas-nak.
Hirdetés
A siker érdekében a német gyártó új aerodinamikai csomaggal készül a Nordschleife aszfaltjára, ami nem a maximális leszorítóerőre koncentrál majd, hanem a lehető legnagyobb hatékonyságra, amit különféle szimulációs és szélcsatornás tesztekkel fejlesztenek tovább. A Volkswagen ID.R fejlesztési folyamatáról nézd meg az alábbi videót is:
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?