Reménybeli mozisztárok Los Angelesből

Moziautók Los Angelesben

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Los Angeles-i Autószalon dizájnversenyére az idén mozivászonra kívánkozó négykerekű alkotásokkal lehetett nevezni.

A Los Angeles-i Autószalonon immár nyolcadik alkalommal rendezik meg a Design Challenge nevű formatervezési versenyt, melyre idén a Hollywood legvagányabb új mozisztárja témakörben lehetett nevezni.
A hat gyártó, (Honda, Subaru, Smart, Mercedes, Hyundai és Maybach) vezető dizájnerei ennek megfelelően mindent bevezettek, ami hatásos lehet szélesvásznon: behúzható kerekek, repülőként is funkcionáló autók és láthatatlanná tévő lopakodó mód is szerepel a kiállított tanulmányok különleges megoldásai között. A zsűri elnöke Jay Shuster, aki a Pixar Animation művészeti vezetőjeként a Verdák első és második részének autóit kreáló csapatot irányította.
Subaru Horizon
A Subaru autójának feladata az emberiség megmentése. Kétszáz évvel azután, hogy leállt a Föld forgása, a bolygó két jól elkülöníthető félre osztódott, egyiken örök éjszaka, másikon örök nappal uralkodik. Az emberiség a nap elektromágneses sugaraitól védett éjjeli félgömbön él fejlett civilizációban, de egy idő után elkezdenek kimerülni az energiát biztosító különleges kristály készletei. Így aztán négy szuperhős elindul a bolygó túlsó felén található lelőhelyekre, hogy megmentse a világot, bár innen élő ember még sohasem tért vissza.
Az ő autójuk a Horizon, mely véd a sugárzástól, a túlzott hőtől, a levegőben lebegő káros anyagoktól és vad viharoktól a nappali féltekén. És igen, a csapat egyik tagja egy macska.
Mercedes Silver Arrow
A Mercedes régi F1 versenyautói által inspirált Silver Arrow nem ennyire apokaliptikus viszonyokra épült, de tervezői “átlósan konfigurált, agymentes hajtást” álmodtak alá, mely “minden irányú manőverezhetőséget” ad az autónak. Nem teljesen világos, hogy ez alatt mit értenek...
Az autóval két öntudatra ébredt töréstesztbábu, Hans05 és Franz02 indulnak útnak, hogy megmentsék az emberiséget a gonosz Dr. Barrier uralmától.
Maybach Berline
A klasszikus királyi lovaskocsik szellemét újraélesztő autó a GL-osztály padlólemezére épül, elektromos vagy üzemanyagcellás hajtással. Építéséhez a fenntartható fejlődést biztosító anyagokat, például fát használtak. Hatalmas sirályszárnyas ajtóin át, az automatikusan lenyíló lépcső segítségével könnyű a beszállás a négyszemélyes utastérbe, de az igazi különbség, hogy nincs sofőrje, irányítása a Maybach virtuális sofőrközpontjából történik.
Az autót Hamupipőke meséje inspirálta, de külön forgatókönyvet nem írtak hozzá.
Hirdetés
Flying Smart 341 Parkour
A visszahúzható kerekei mellett vákuumos tapadókorongokat és impulzusblokkokat tartalmazó Flying Smart repülésre és felhőkarcolók falának megmászására is képes.
Nagyméretű buborékteteje 360 fokos kilátást ad, és háromféle, már említett üzemmódban használható: autóként, repülőként és falmászó járműként.
Hyundai Stratus Sprinter MPV
A Hyundai magas építésű buszlimuzinja könnyű harci jármű, mely képes nappal is láthatatlanná válni, leghatékonyabban pedig a kiegészítőjeként épített, szintén láthatatlan DB Atlant hadihajóval használható. Kellemes azonban a sztori, amit köré kerítettek.
A harci egységet maga Szibéria bárónője használja, aki vámpírok gyermekeként született, és halhatatlanként a kommunizmus elleni globális harcot tűzte zászlajára. Haha.
Honda IH
Intelligent Horse, azaz intelligens ló a Honda kreálmányának neve, mely az elvadult, könyörtelen jövőben közlekedési eszközként és bunkerként is szolgálja gazdáját.
A képeken vadnyugati környezetben jelenik meg az autó, azaz a Honda elég sötéten, valójában múltként látja a jövőt.
Önök melyik autót látnák legszívesebben a filmvásznon? És az életben?
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?