Rendkívül jól jött Hammond balesete a Rimacnak

Nem is gondolnánk, mennyit számít egy szerencsés baleset a gyártónak

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ki gondolná, hogy egy kimondottan ijesztő baleset nemhogy romba dönt, de fellendíti egy kis gyártó üzletét? A Rimac több autót is eladott aznap, amikor Richard Hammond felborult.


Különösen megrendítő balesetet szenvedett közel egy éve Richard Hammond a Grand Tour forgatásán. A svájci hegyi felfutó versenyen lezuhant az útról a Rimac Concept One sportgépével, több száz méterrel messzebb állt csak meg, fejtetőn. Hammond sérülésekkel ugyan, de magától mászott ki a roncsból, ami ezután is is égett. Műszaki hibára gyanakodtak, ám vélhetően egy rossz mozdulat okozta a balesetet, mivel az ezer lóerős villanyautó hirtelen gyorsítani kezdett a kanyarban. A baleset furcsán hatott a Rimac eladásaira.
Hirdetés

A horvát sportautógyár értékesítési igazgatója, Kreso Coric mesélt az Autocarnak a cég eladásairól, ahol arra is kitért, hogy három autót adtak el a baleset napján. Mindegyiknél kiemelt indok volt, hogy ha egy ekkora balesetben megvédte a sofőrt a karosszéria, akkor ők is bízni fognak benne. A Rimac azóta bemutatta második autóját, a C_Two-t, ami még erősebb, ráadásul 1,85 másodperc alatt gyorsul százra, ami csak alig több, mint egy szempillantás. Az új modellből 150 darabot készítenek csupán, aminek nagy része már el is kelt, csupán egy maroknyit tartanak fönn annak a 12 kereskedésnek a részére, akik Rimac sportautókat értékesítenek a világ több pontján.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?