Rendőr vétett két súlyos hibát, felvette a kamera

Balesetveszélyes kihajtás és piroson áthajtás perceken belül egy rendőrautóval

Stop tábla figyelmen kívül hagyása miatt majdnem koccant egy rendőrautó Budapesten, majd egy piroson is áthajtott teljesen indokolatlanul. Mutatjuk a felvételt!

A Pofátlan(tan)ító videósorozat, melyet a rendőrség indított, óriási nézettségnek örvend, ám a kamera másik végén is történhetnek hasonló hibák. Senki sem golyóálló, még a rendőrök sem, a Bp-i Autósok Közössége kapott egy friss felvételt arról, ahogy egy járőrautó szinte perceken belül két nagyon súlyos hibát vét, amiből az egyik balesettel is végződhetett volna, és

nem a rendőrautó sofőrén múlt, hogy nem történt baj.

A felvételen az Erzsébet hídról érkező, kamerás autó a Hegyalja útra csatlakozik be éppen a külső sávon, ám előtte a belső sávon is halad egy autó. A kereszteződésben érkező rendőrautó épp csak lelassít, majd kihajt a belső sávon haladó autós elé, csakhogy itt a rendőrautónak volt egy stop táblája. A helyzetet súlyosbítja, hogy a belső sávon haladó autósnak állóra kellett fékeznie, hogy elkerülje a balesetet. Ezután, szintén még a Hegyalja úton a rendőrautó áthajt egy piros lámpán is, aminél már szemmel láthatóan áll egy teherautó, vagyis nem csak éppen pirosra váltott, persze az sem lenne mentség. Ahogy minden civil sofőr, úgy a rendőrautót vezető járőr sem maradt büntetlenül, röviddel a videó megjelenése után fegyelmi eljárás indult ellene.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?