Rendőr vétett két súlyos hibát, felvette a kamera

Balesetveszélyes kihajtás és piroson áthajtás perceken belül egy rendőrautóval

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Stop tábla figyelmen kívül hagyása miatt majdnem koccant egy rendőrautó Budapesten, majd egy piroson is áthajtott teljesen indokolatlanul. Mutatjuk a felvételt!

A Pofátlan(tan)ító videósorozat, melyet a rendőrség indított, óriási nézettségnek örvend, ám a kamera másik végén is történhetnek hasonló hibák. Senki sem golyóálló, még a rendőrök sem, a Bp-i Autósok Közössége kapott egy friss felvételt arról, ahogy egy járőrautó szinte perceken belül két nagyon súlyos hibát vét, amiből az egyik balesettel is végződhetett volna, és

nem a rendőrautó sofőrén múlt, hogy nem történt baj.

A felvételen az Erzsébet hídról érkező, kamerás autó a Hegyalja útra csatlakozik be éppen a külső sávon, ám előtte a belső sávon is halad egy autó. A kereszteződésben érkező rendőrautó épp csak lelassít, majd kihajt a belső sávon haladó autós elé, csakhogy itt a rendőrautónak volt egy stop táblája. A helyzetet súlyosbítja, hogy a belső sávon haladó autósnak állóra kellett fékeznie, hogy elkerülje a balesetet. Ezután, szintén még a Hegyalja úton a rendőrautó áthajt egy piros lámpán is, aminél már szemmel láthatóan áll egy teherautó, vagyis nem csak éppen pirosra váltott, persze az sem lenne mentség. Ahogy minden civil sofőr, úgy a rendőrautót vezető járőr sem maradt büntetlenül, röviddel a videó megjelenése után fegyelmi eljárás indult ellene.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?