Rengeteg hibás Micrát hívnak vissza

Kormányhiba miatt hívnak vissza közel 900 ezer Nissant

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Világszerte 841 ezer autóját hívja vissza szervizeibe a japán Nissan. A nálunk is népszerű Micra kisautó és a hazánkban nem forgalmazott Cube kisegyterű érintett.


Micra és Cube modelljeit kénytelen szervizbe szólítani a Nissan, mindkét sorozat problémája a rosszul rögzített kormánykerék. A visszahívott Micrákat Nagy-Britanniában gyártották 2002 és 2006 között. Csak Németországban 66 500 Micrát várnak vissza a szervizek. A hibás Cube-okat 2010-2011. között szerelték össze. A gyártás során nem rögzítették eléggé a kormánykereket, amely kilazulhat és így akár balesetet is okozhat. A hatóságok nem tudnak azonban olyan incidensről, amelyet ez a hiba okozott volna, így a visszahívás inkább csak megelőzi a bajt.
Hirdetés

A márkaszervizekben negyven perc alatt orvosolják a problémát, nyomatékkulccsal az előírásoknak megfelelően meghúzzák a szükséges csavart. A Nissanra rájár a rúd, áprilisban az utasoldali légzsákok hibája miatt 480 ezer autót hívtak vissza. Akkor a felelős egy japán beszállító volt, amelynek nem megfelelő minőségű termékei miatt három másik japán gyártó és a BMW is kénytelen volt kocsik millióit visszahívni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?