Részeg sofőr pördített ki egy furgont az M0-áson

Tanulságos videón az ittas személyautós és egy furgon balesete

A magyar közút legújabb videója sem marad tanulság nélkül: továbbra sem éri meg ittasan vezetni. Ezt most egy személyautó sofőrje bizonyította be, aki egy furgonnak hajtott nagy sebességgel az M0-ás körgyűrűn. Mutatjuk a felvételeket!

Alig néhány napja számoltunk be az M3-as autópálya szalagkorlátjait lezúzó részeg mercisről, máris itt a következő videó, az M0-ás autóúton balesetet okozó ittas sofőr mutatványát is a Magyar Közút egyik forgalomfigyelő kamerájának felvételén nézhetjük végig. Sajnos most nem csak a szalagkorlát bánta az alkoholfogyasztást, a Ford Focus sofőrje ugyanis nagy sebességgel egy szabályosan haladó furgonba hajtott hátulról. Az ütközés erejétől a kisteherautó megpördült, a hátulja az autóút belső elválasztókorlátjának csapódott, míg a személyautó a külső szalagkorlátról pattant vissza.
Hirdetés
A sötét Focus sofőrjét a kiérkező rendőrök megszondáztatták, így kiderült, hogy súlyos alkoholos befolyásoltság alatt állt a baleset bekövetkeztekor: a szonda az ütközés után 1,45 mg/l értéket mutatott. Mivel Magyarországon zéró tolerancia van érvényben, ezért semennyi alkoholos italt sem fogyaszthatnak a sofőrök, mielőtt autóba ülnek. A szabályozás egyértelmű, ahogy a videó és megannyi korábbi cikkünk alapján az is, hogy pontosan miért tilos ittasan vezetni. Az utasoknak is érdemes az ilyen esetek fényében átgondolni, hogy beüljenek-e egy ittas sofőr mellé, ekkor ugyanis az alábbi videóhoz hasonló veszélynek teszik ki magukat.
Hirdetés
Videó embed: https://www.instagram.com/reel/Cg_QaKToEuU
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?