Retro tuningot kapott a Golf GTI

Egy MK2-es tuningot idéz ennek a nyolcas Golfnak az átalakítása

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Közös projekt a Volkswagen és egy amerikai márkarajongó alkotása. Ami nem más, mint egy a '80-as éveket idéző Golf GTI tuning.

Hot Hatch fronton is a kiválóságra törekszik a Golf, a legmodernebb járgány szerepét kívánja betölteni a kategóriában, ám ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne kicsit visszanyúlni vele a múltba is. Pontosan ezt tette a Volkswagen amerikai részlege és a Philadelphiában élő Jamie Orr. Magyarán építette kegy tuningverdát, vagy ahogy ők nevezik, egy koncepcióautót. De van egy kis csavar a dologban, mert ezt a masinát is egy tuningolt Mk2-rs ihlette, amit Sean Maynard , a Volkswagen motorsport marketing specialistája még 2019-ben látott. Az Mk2-es pedig azért is különleges, mert az az egyetlen GTI generáció, amit az USA-ban is gyártottak.
Hirdetés
Igazából a tuning csak a külső megjelenést érintette. Orr elmondása szerint meg akarták tartani az Mk8 lelkét, ezért nem nyúltak a hajtáslánchoz, sem az utastérhez. Persze a gyári 241 lóerő nem is feltétlenül kiált további erősítésért. Orr és csapata először a kerekeket cserélte le. Az BBS 19 colos, ikonikus mintázatú, arany felnijeit kapta az autó. Ezután közelebb engedték az autót a talajhoz, de csak elöl, a H&R kimondottan Golfhoz készített futómű alkatrészeivel. Elöl kicsit át is hangolták a kerékösszetartást, de hátul minden maradt a gyári beállítás. Hozzányúltak a kipufogóhoz is, a Borla polcáról származik az új, amit szándékosan csak egy kicsit hangosabb a gyárinál. Végül felragasztották rá a BBS retro matricákat, amelyek piros-fekete színben futnak végig az autó oldalán.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?