Ritka Skodával bővül a Közlekedési Múzeum tárlata!

Egy 1959-es évjáratú Skoda modell került a Közlekedési Múzeumhoz

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hatmilliárd forintból fogják restaurálni a Közlekedési Múzeum 120 éves történetének legértékesebb darabjait, illetve bővíteni a gyűjteményt.

Májusban hagyta jóvá a kormány a Közlekedési Múzeum gyűjteményének gyarapítási és restaurálási programját, ennek a lépésnek is köszönhetően most egy csodaszép járművel bővült a múzeum gyűjteménye, mondta el Vitézy Dávid, a Közlekedési Múzeum főigazgatója. A múlt héten egy Csepel D450-es teherautó érkezett a Közlekedési Múzeumhoz, nyáron pedig egy frissen restaurált Faros Ikarust mutattak be, amelyet a látogatók is megnézhettek egy időszaki kiállításon. Az új jövevény egy 1959-es Skoda Octavia Super, amely tipikus része volt a magyar utcaképnek az 1960-as, ‘70-es években, és irigyelt tulajdonosok voltak, akiknek ilyen autójuk lehetett. A járművet mostani helyén, az Északi Járműjavító Dízelcsarnokában, a leendő új Közlekedési Múzeumban tekinthetik majd meg a látogatók, a gyűjtemény régebbről ismert darabjaival együtt.
Hirdetés
Forrás: Közlekedési Múzeum
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?