Roadpol ellenőrzés hétfőtől: a buszokat és a teherautókat nézik

Kiemelt figyelmet kapnak az autóbuszok és a teherautók február második hetében

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Február 8-14. között tartja a Truck & Bus elnevezésű, az autóbuszokat és a teherautókat ellenőrző akcióját az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (Roadpol), amihez a magyar rendőrség is csatlakozik.

Rendszeresen részt vesz a hazai rendőrség az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (Roadpol) összehangolt ellenőrzésein, most hétfőtől is lesz egy kiemelt kampány - adta hírül a police.hu. A rendőrség Magyarország egész területén a nehéz tehergépkocsik és autóbuszok fokozott közúti ellenőrzését végzi. Az európai szintű ellenőrzés keretében elsősorban a vezetési- és pihenőidővel, valamint a veszélyes áruk szállításával összefüggő szabályok megtartását vizsgálják a rendőrök. A kiemelt akció természetesen nem jelenti azt, hogy személyautóval, vagy bármilyen egyéb járművel nem kellene rendőri ellenőrzésre számítani, az európai akció azonban egyértelmű üzenet a hivatásos sofőröknek: február második hetében fokozottan kell számítaniuk igazoltatásra.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?