Saját villanyautót gyártanak hamarosan az oroszok

Az egykori Moszkvics gyárban fogják előállítani az Atom villanyautóit

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hivatalosan is megerősítette az orosz márka, hogy 2025-ben kezdik el gyártani a saját villanyautójukat az egykori Moszkvics gyárban. Mutatjuk, milyen járművel venné be az elektromos autók piacát az orosz márka.

Oroszország autóipara komolyan megsínyli a háborút, hiszen a legtöbb nyugati gyártó még a katonai invázió megkezdése után kivonult az országból, alkatrészeket pedig jóformán senki sem szállít az eurázsiai országba, így kénytelenek kényszermegoldásokhoz nyúlni - mint például az Euro 2-es motorral felszerelt autók építése.
Hirdetés
Ha esztétikában nem is, tulajdonságaiban úgy tűnik, felveheti a versenyt a nyugati konkurenciával szemben az Atom, bár fölösleges is összehasonlítani, hiszen az oroszok a belpiacon kívül Ázsiában és Kínában tervezik értékesíteni a ferdehátút, amely "SUV formával rendelkezik" - legalábbis a gyártó szerint. Dimenzióiban inkább crossovernek mondható: 4 méter hosszú, 1,8 méter széles, és 1,6 méter magas. Egyelőre jótékony homály fedi, hogy pontosan hány lóerővel gazdálkodhat a sofőr, annyit viszont elárultak, hogy nagyjából 500 kilométert tud majd megtenni két töltés között, az energia tárolásáért pedig egy 77 kilowattórás akkumulátor gondoskodik.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?