Sosem vette át tulajdonosa ezt a Maybach kupét, 10 évesen eladó

Különösen keveset futott, mivel sosem szállították le ezt a kupét, amiből kevesebb mint 10 létezik

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Sosem készült kupé a Maybach 57S-ből, legalábbis gyárilag. Utólagosan építette át egy műhely, és fantasztikus munkát végeztek.

Hihetetlenül alacsony futással, csupán 2300 kilométerrel az órájában eladó ez a Maybach 57S, ami minden szempontból különlegesnek mutatkozik. A Maybach 2002-ben jelent meg külön márkaként a Mercedes-Benz anyavállalatból kiválasztva, és az 57S csak limuzin formában készült. Akkor hogyan lehet ennek a példánynak csak két ajtaja? Egy műhely látta meg a potenciált a kétajtós Maybach kupéban így megépítették a gyártól teljesen függetlenül saját kupéjukat. Az 57S-re épülő fantasztikusan impozáns luxusautóból mindössze 100-at tervezett építeni a Xenatec, de mégsem tűnt akkora sikernek, kevesebb mint 10 darabot rendeltek tőlük. Ezt a példányt Moammer Kadhafi elnök rendelte 2010-ben, de mire az autó elkészült volna, addigra kormánya megbukott, őt pedig felkelők kapták el és ölték meg. Most egy különleges luxusautókkal foglalkozó kereskedés árulja rettentően alacsony futással, mivel lényegében sosem használták. A kéttónusú fényezés rímel az utastér színösszeállítására, extra felszereltségei között pedig minden szerepel, amit a gyártó prezentálni tudott akkor - a motoros állítású hűtött-fűtött ülésektől kezdve a dupla üvegezésen át a kétüléses hátsó traktuson keresztül hűtővel és a legjobb minőségű kárpitokkal. Motorja V12-es, 640 lóerős, és 1000 Nm nyomatékra képes. Karosszériája teljesen egyedi építésű, súlyát pedig nem határozták meg pontosan, de az alapot adó 57S limuzin 2,7 tonnás önsúlyánál nem lehet sokkal könnyebb. A kupét majdnem 330 milliós áron hirdetik, ami sokszorosa a legújabb Maybach limuzinénak, de mindenképp egyedibb autóról is van szó.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?