Speciális szériát kapott az öreg Toyota Land Cruiser

Köszöni szépen, él és virul a 35 éves Toyota Land Cruiser

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Európában már szinte az emléke is megfakult a J70-es szériának, ám Dél-Afrikában újként is megvásárolható a matuzsálemnek számító Land Cruiser.

Régen volt már 1984, amikor lerántották a leplet a J70-es gyári kóddal ellátott Toyota Land Cruiser legújabb generációjáról, ám mi sem bizonyítja jobban egy típus tökéletességét, mint a kereslet, amely jelen esetben 35 év után is töretlen.

A típusban persze automata parkolórendszert vagy adaptív tempomatot nem találni, ellenben strapabíróság és megbízhatóság alapáron jár a modellhez.

A zord terep leküzdéseben egy 4,5 literes dízelmotor segít, mely 205 lóerő és 430 Nm nyomaték leadására képes, a környezetvédelmi normák által kevésbé sújtott típus fogyasztása a gyár szerint 11,2 liter, a szén-dioxid kibocsátás pedig 300 g/km.
Hirdetés
A hivatalosan Toyota Land Cruiser Namib néven futó típus kizárólag bézs és fehér színben érhető el, az orron pedig eltérő rácsozás és típusfelirat hívja fel a figyelmet a különleges szériára. Hasznos extrákból sem szenved hiányt a Land Criuser, a lökhárítók elöl-hátul acélból készülnek, strapabíró rács, LED-es kiegészítő fényszóró, illetve vonóhorog is jár a Namib-sivatagról elnevezett modellhez. Belül is van némi újdonság, az üléseket huzat védi a szennyeződésektől, illetve hűtött kesztyűtartó és egy plafonra szerelt doboz (LED világítással, tárolórekesszel és mikrofon előkészítéssel) is jár a Portugáliában készülő modellhez. Nem csak a speciális kiadáshoz, hanem az összes Land Cruiserhez jár az első elektromos ablakemelő, a távirányítós központi zár, a két légzsák és az ABS, továbbá érintőképernyős navigáció sem marad ki a típusból, ami igen fontos kellék a sivatagban.
Az átszámítva 17 millió forintba kerülő modell továbbra sem lesz elérhető Európában, ugyanis számos itteni előírásnak nem felel meg, pedig egy ilyen koros és legendás modell párját ritkítaná.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?