Sportautókat megszégyenítő kezelhetőséggel bír az új Kia Niro?

Kiemelkedő eredménnyel zárta a jávorszarvas-tesztet a Kia Niro

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Bőven túlteljesítette az elvárásokat a Kia Niro a spanyolok jávorszarvas-tesztvideójában. Mutatjuk a meglepő felvételeket és a még meglepőbb végeredményt!

Ha kiemelkedő kezelhetőségről és vezetési élményről van szó, akkor valószínűleg nem a Kia Niro lesz az első modell, ami az ember eszébe jut. Még a crossoverek mezőnyében sem a sportos kategóriát népszerűsíti, mégis sok konkrét sportautót győzött le a saját terepén: a hirtelen kikerülőmanőver szimulálására szolgáló jávorszarvas-teszten remekelt. A fehér rendszámos változatot tesztelték a spanyol kollégák a km77-nél, így a tömeg minden bizonnyal komoly szerepet játszott a sikerben, ám ez sem magyarázza a kiemelkedő számokat.
Hirdetés
A Niro ugyanis egy csapásra a valaha tesztelt legjobbak közé került, amikor gond nélkül oldotta meg a tesztet 81 km/órával. A végeredményt azonban nem csak a számok teszik ki, a sofőr észrevételei is fontosak. A tesztpilóta is alátámasztotta, amit az alábbi videón kintről is látni: az új Kia Niro mindig tökéletes pontossággal követi a sofőr utasításait, majd az eredeti sávba történő visszatérésnél olyan stabilitást produkál, mintha ez a manőver nem a második, hanem az első kanyar lenne. Ezen felül állítása szerint az ESP beavatkozása is észrevétlen volt, ami szintén egy fontos tényező. Mindenképp megéri megnézni ezt a videót, hiszen gyakorlatilag példaértékű: így kéne kinéznie minden jávorszarvas-tesztnek.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?