Sportos stílusban is elérhető lesz a Lexus UX

Hamarosan érkezik a piacra a Lexus UX Sport

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az RX és az NX szabadidő-autók után az UX is sportos változatot kap. Néhány piacra még idén megérkezik az újdonság.

A képeken nem könnyű felfedezni, hogy miben más az UX sportváltozata az eddigieknél. Talán a teljesen fekete hűtőrács a legárulkodóbb, de a LED-fényszórók búráit is elsötétítették egy kicsit. Az UX Sport arra született, hogy látványosan kitűnjön a városi utcák forgatagából, ezért összesen nyolcféle fényezés közül lehet kiválasztani az ízlésnek megfelelőt, valamint szintén az ügyfélen áll a választás, hogy a 17 colos, sötétszürke könnyűfém felniket, vagy épp a 18 colos, fekete változatokat kéri-e. Az utastérben a Tahara kárpit az uralkodó, amelyhez szürke és kék díszbetétek is választhatók. A Tahara egyébként egy bőrhöz hasonló anyag, amit Takumi mesterek varrnak a Lexus számára. Ám a bőrnél jóval környezetkímélőbb a gyártási folyamata, habár nem állati eredetű, ugyanazt a tartósságot adja.
Hirdetés
Az UX 250h Sport mozgatásáról öntöltő hibrid hajtáslánc gondoskodik. A teljesítményben nincs változás a többi UX modellhez képest. A kétliteres benzinmotor és az elektromotorok összjátéka 177 lóerőt ad, ám bizonyos piacokon rendelhető a Sport változat hibrid rendszer nélkül is. Ebben az esetben a kétliteres benzinmotor 171 lóerővel áll rendelkezésre.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?