Sportváltozatot kaphat a Renault Zoe

Renault Zoe RS néven jöhet a tuningolt elektromos kisautó

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az apró elektromos autók általában a takarékosságra helyezik a hangsúlyt, a Renault sportrészlegének viszont nem gond, ha villany hajtja a kerekeket.

Az elektromos autók terjedésével némileg kevesebb mozgásterük lesz a tuningcégeknek (például a kipufogótuning fogalma értelmét veszti), de a Renault sportos modelljeiért felelős részleg a Zoet is kezelésbe veheti. Ugyanakkor nem minden cégnél ez a hozzáállás, a Mercedesnél egyelőre nem számíthatunk elektromos AMG modellekre. A sportos Zoéról szeptember óta keringenek a pletykák, a Renault ugyanis akkor mutatta meg a Zoe e-Sport EV concept tanulmányt. A francia gyártónál egyébként nem is tagadják a modell érkezését, a cég egyik vezetője szerint a megfelelő pillanatra várnak a piacralépéssel, ez a dátum pedig 2022 lehet.
Hirdetés
A Renault szerint több oka is van annak, hogy még nincs itt az ideje egy elektromos sportmodellnek. Az egyik ok, miszerint meg kell találni a módját, hogy a teljesítményorientált modellek társadalmilag elfogadhatóvá váljanak. A környezet kímélése és a nagy teljesítmény persze némiképp ellentmond egymásnak, bár a Tesla és más gyártók is megtalálják a zajtalan suhanásra és a hatalmas teljesítményre vágyók rétegét. Továbbá az is elképzelhető, hogy a Clio RS-t küldi nyugdíjba a Zoe RS, mivel a Clio sportváltozata a mostani piaci és szabályozási viszonyok között nem túl életképes. A Renault-nál azért igyekeznek benzines sportmodellt is (ez leginkább a Megane RS lehet) a kínálatban tartani, ugyanis ahogy fogalmaztak, nem szeretnék elengedni a hagyományos sportmodellekért rajongók kezét.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?