Stílust vált a legrondább terepjárók gyártója

Gyártásba kerülhet a Fornasari Gigi

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

500 lóerő feletti teljesítmény, 60-as évek kupéit idéző formák, 320 km/h körüli végsebesség jellemzi a várhatóan kisszériás, 220 ezer eurós retro kétajtóst.Úgy hírlik, hogy a meglehetősen furcsa formavilágú sport terepjárókat építő Fornasari, szakítva eddigi hagyományaival, gyártásba küldi a retro stílusú Gigi kupétanulmányt, melynek műanyag héját először a tavaly őszi Esseni Autószalon látogatói tekinthettek meg. A hírek szerint kupé és kabrió karosszériával is gyártásba kerülő Gigi jellemző vonásai a kör alakú fényszórók, a négy csőben végződő kipufogórendszer, a szellőzőnyílásokkal tagolt gépházfedél és a Viperhez hasonlóan dupla buborékot formázó tető.
Orrába 6,2 literes V8-ast szerelnek 507 lóerővel, a várható 0-100 km/h-s gyorsulás 3,5, a végsebesség 330 km/h környékén alakul. Egyelőre nem tudni, hogy mikor kerülhet piacra a Gigi, de 220 ezer eurós várható árcédulájával nem fogja légypapírként vonzani a vásárlókat.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?