Stratégiai megállapodást kötött a VW és a Tata

Német-indiai együttműködés az autóiparban

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A fejlődő piacokat térképezné fel a Tata Motors segítségével a Volkswagen-csoport. Az indiaiak egy rakat fejlesztéshez jutnak így hozzá.


A Volkswagen és a Tata Motors hivatalosan is bejelentette hosszútávú stratégiai együttműködését. Az egyezményt Matthias Müller, a Volkswagen AG elnöke, Bernhard Maier, a Skoda vezére és Günther Butschek, a Tata Motors vezetője írták alá. Volkswagen oldalról, házon belül a cseh almárkára sózták a projektet, akiknek "a feltörekvő piacok feltérképezése, a helyi fejlesztési szakértelem felderítése és azok konkrét alkalmazásának megismerése" lesz a feladata első lépésben.
Hirdetés
Az egyezménnyel abban reménykedik a VW-csoport, hogy betörhetnek a feltörekvő keleti piacokra, így az indiaira is. Ezt alátámasztja az a korábbi hír is, miszerint a Volkswagen egy budget márka indításán gondolkodik 2019-re, amit a Skoda és a SEAT alá pozicionálnának. Az esetleges hozzáférés a Tata új Advanced Modular Platform (AMP) platformjához dollármilliókkal csökkentené ezen olcsó modellek fejlesztését a Volkswagen számára.

A Tata Motors oldaláról egészen egyértelmű a képlet, a VW-csoport márkáinak temérdek új technológiájához férhetnek hozzá. Az egyezmény további részleteiről egyelőre úgy döntöttek, nem avatják be a sajtót, bővebb információkkal a következő hónapokban szolgálhatnak majd.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?