Svédországban tesztelik a BMW X2-t

Vajon jól bírja a hideget az X2-es BMW?

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ahogy minden páratlan számú X típusa esetében, úgy az X1 is stílusos testvért kap a BMW-nél. Az X2 már közel állhat a sorozatgyártáshoz.

Svédországban teszteli újdonságait a BMW, köztük az X2 kompakt SUV-t is, amely az X1 kupés változataként, annak alapjaira épül. Ennek megfelelően erőforrásaik is azonosnak várhatók, s az alapáras elsőkerék-hajtás helyett összkerékhajtás is rendelhető majd az X2-höz. Várhatóan 2017 végén debütál az X2 és 2018-tól kerül piacra, árban némileg az X1 fölé pozicionálva. Ezt követően a kínálat másik végén építkezik tovább a BMW az X7 és a Rolls-Royce Cullinan bemutatásával.
Hirdetés
A SUV modellek mellett további újdonságokat is tartogat a BMW 2020-ig, hiszen még ebben az évtizedben villamosítja valamennyi típusát. Ez persze nem csak teljesen elektromos modelleket jelent, hanem olyan iPerformance hibrideket, mint például a 740e vagy az 530e. A BMW tervei szerint 2025-re újautó-eladásainak legfeljebb 20 százalékát teszik majd ki ezek a modellek, és állítólag ekkor jelennek meg az üzemanyagcellás BMW-k. A vállalatvezető ez utóbbi kijelentése alapján úgy tűnik, sok időt töltött együtt toyotás partnereivel.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?