Szakadó eső és óriási csúszkálások a WTCC 2. hazai futamán

WTCC, Hungaroring - II. futam: dráma után dráma

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Újabb rajt-cél győzelem, ezúttal López által. Michelisz Norbi a 17. helyről a 6. helyre jött fel, majd az utolsó körben kitört kerékkel 10. helyre hozta be autóját.


Míg az első hungaroringi WTCC-futam még szinte esőmentesen, de már nedves pályán indult, a második szakadó esőben indult. Többen már a célegyenes végén nem tudtak a pályán elkanyarodni, az első kieséshez és komoly csattanáshoz pedig mindössze a 3. körig kellett várni a WTCC Magyar Nagydíj 2. futamán. Akkor a citroënes Demustier komoly mértékben elnézett egy féktávot, s a kanyarban gumifalnak csapódott. Ő sértetlenül megúszta, autója nem, azt daruval emelték ki a pályáról, amíg a mezőny az ezúttal Volvo V60 safety car mögött körözött.
Hirdetés
Michelisz Norbi az első futamról:
"Nehéz szavakba önteni, amit most érzek... Életre szóló emlékeim vannak a Hungaroringről, ez a pálya, az itteni közönség különleges helyet foglal el a szívemben. Ezért is nehéz megemészteni most a történteket. Nagyon csalódott vagyok, hiszen a dobogóról álmodtam. De látva a körülményeket, ha sikerül megjavítani az autót, a második futamon még mindig van esély a pontszerzésre" - árulta el Michelisz Norbert a Nyitó futamot követően. Mint ismert, az első futam felvezető körében elfüstölt a turbó az autójában, így rajthoz sem tudott állni. Sőt, az is kérdéses volt, hogy a Fő futamon ott lehet-e hazai pályán, de végül a csapat a parc fermé-szabály megszegésével ki tudta cserélni a turbót. Így viszont a második futamon az időmérőn megszerzett hatodik hely helyett a mezőny legvégéről kellett indulnia.

Nem sokkal a safety car kiállása után egy koccanás után Tarquini is kicsúszott, Michelisz Norbi a 7. körre fel tudott jönni a pontszerző 10. helyre. Ugyanekkor az élen álló Lópezt elkezdte csapattársa, Müller támadni. A nyolcadik körre Michelisz már a 9. helyen állt, a 10 körben már 8. volt, ugyanakkor Robert Huff is megelőzte Yvan Müllert, később az előzés közbeni koccanásért áthajtásos büntetést kapott. Michelisz Norbi elképesztően szépen jött fel, egészen a 6. helyig, még az ötödikre is volt esélye, ám az utolsó körben kitört bal hátsó kerekével az utolsó pontszerző, 10. helyen tudta behozni autóját.
José Maria López rajt-cél győzelmet aratott, Michelisz Norbi mindössze egy pontot szerzett. Ficza Feri a 16. helyről indulva elengedte Norbit, majd elengedte Norbit, a kiesők miatt 14. helyen futott be José Maria López rajt-cél győzelmet aratott, Michelisz Norbi mindössze egy pontot szerzett. Ficza Feri a 16. helyről indulva elengedte Norbit, majd elengedte Norbit, a kiesők miatt 14. helyen futott be
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?