Szénné égett egy ritka Lamborghini a belvárosban

Kigyulladt és lényegében megsemmisült egy Mansory Carbonado

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Mansory egyik ritkán jól sikerült átalakítása a Lamborghini Carbonado, melynek teljesítményét 1250 lóerőre növelik. Most egy teljesen elpusztult a létező hat példányból.


A Mansory tuningcég egyes átalakításai után igencsak híresé, a legtöbb miatt pedig hírhedté vált. Képesek bármilyen különleges olasz sportkocsiból brutális és nagyon nyers formavilágú tuningautót faragni, persze rendkívül drágán, miután minden egyes karosszériaelemet a nem épp kedvező árú karbonszálas műanyagból formáznak meg. Egyik legkomolyabb átalakításuk Carbonado névre hallgat, ez lényegében egy Lamborghini Aventador, melynek minden egyes karosszériaelemét lecserélték saját készítésű karbonszálas elemeikre, V12-es szívómotorjának teljesítményét két turbófeltöltővel növelték 1250 lóerőre, összesen hat példány készült belőle.
Hirdetés

Az egyik most teljesen elpusztult, lényegében porig égett a különleges autócsoda. Ez a Carbonado vélhetően a túlhevült motortér miatt egyszer csak lángra kapott a Prágából kifelé vezető forgalmas Bubeneč alagútban. A sofőr és utasa időben észlelték a bajt, így ki tudtak szállni az autóból, még mielőtt bajuk esett volna. A Carbonado teljes terjedelmében égett, mikor a tűzoltók kiértek, az 5 centivel szélesített karosszériából az első és hátsó lökhárítón kívül nem maradt felismerhető alkatrész, az anyagi kár jelentős.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?