Szeptemberben is tovább drágulnak az üzemanyagok

Szerdán kétszer annyival nő a gázolaj ára, mint a benziné

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Így indít a szeptember: a múlt heti két üzemanyagár-emelést e héten is követi egy.


Iskolakezdés, dugó, esős idő? Mindezekre jön még egy újabb üzemanyagár-emelés híre. A Holtankoljak.hu információi szerint a múlt heti egységes, szerdán 3-3, pénteken 2-2 forintos drágulást e hét szerdán egy újabb követi. Ezúttal a benzin ára 2 forinttal, míg a gázolajé utóbbi kétszeresével, 4 forinttal emelkedik.
Hirdetés

A hét derekától a 95-ös így 405, a gázolaj 414 forintos átlagáron lesz tölthető. Ez a gyakorlatban, a töltőállomások közötti igen jelentős, akár literenkénti 50 forintos árszórásnak "köszönhetően" azt jelenti, hogy a benzin is egyre kevesebb helyen lesz 400 forint alatt, míg a gázolaj ára egyre több helyen közelítheti, vagy akár át is léphet a 2012-ben adódott 450 forintos árcsúcs szintjét. Örök tanácsként megjegyezhető, hogy a tankolás ideje helyett érdemesebb annak helyére figyelni, számos esetben hosszabb utazások során is megéri nem az autópályán, hanem annak közelében tankolni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?