Szerdán is drágulnak a nagykereskedőktől vásárolt üzemanyagok

Az autósokat még védi az ársapka, de a háttérben a benzin és a gázolaj ára is emelkedik szerdán

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A hatósági árak továbbra is élnek, ám már sokakra nem vonatkoznak: mutatjuk, hogy a hét közepén mennyivel nőnek majd az üzemanyagok árai, illetve hogy mennyibe kerülnének, ha nem lenne a rendeletben rögzített, 480 forintos kiskereskedelmi plafon.

A Holtankoljak.hu információi szerint újabb üzemanyagár-emelés jön, már persze ami a nagykereskedelmi árakat illeti. A hazai személyautósok továbbra is 480 forintért tankolhatnak majd, ám a külföldi kishaszonjárművek és a 7,5 tonna feletti teherjárművek esetében a valós piaci árak érvényesek. A nagykereskedőktől direktben, vagy a kutakon piaci áron vásárolt gázolaj bruttó 10 forinttal drágul, a 95-ös benzin pedig bruttó 7 forinttal kerül majd többe.
Hirdetés
Az árváltozás természetesen a piaci árú gázolaj mellett az E5 jelzésű prémium benzin és a prémium gázolaj árát is érinteni fogja a kutakon. A 480 forintos ársapka nélkül az átlagárak az alábbiak szerint alakulnának: 95-ös benzint literenként 595 forintért, míg a gázolaj literjét 696 forintért tankolhatnánk.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?