Szerdától olcsóbb lesz a benzin és a gázolaj a nagykereskedőktől

Úton a normalizálódás felé? Csökkennek az üzemanyagok beszerzési árai a hét közepén!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A hatósági küszöböt még bőven nem érinti, ám a jó irányba mutató tendenciáknak köszönhetően csökkennek az üzemanyagok piaci árai szerdán. Mutatjuk a részleteket és az árakat!

A Holtankoljak.hu információi szerint holnaputántól jelentősen esnek a nagykereskedelmi üzemanyagárak: a 95-ös benzin esetében ez bruttó 14 forintot jelent literenként, míg a gázolaj még ennél is nagyobb mértékben, literenként 35 forinttal lesz olcsóbb. A hatósági árplafon nélkül így benzint 576, gázolajat pedig 651 forintért tankolhatnánk literenként, de ezek literje természetesen továbbra is 480 forintos áron kapható az árstoppnak köszönhetően. A 7,5 tonna feletti össztömegű teherautók esetében viszont a piaci árú gázolaj, illetve a prémium üzemanyagok árai szintén visszaesnek majd.
Hirdetés
Mindezt a világpiaci események, többek közt az USA stratégiai üzemanyagkészleteinek felszabadítása, az OPEC kínálat emelésre történő törekvései és a forint erősödése is elősegítette. Ezekből az eseményekből ráadásul arra lehet következtetni, hogy tartós problémakezelés következik, amelynek köszönhetően akár egy hónapokon át tartó normalizálódás kezdete is lehet a jelenlegi csökkenés. Ez persze a legoptimistább forgatókönyv, hiszen ez a meccs még közel sincs lefutva: a jelenlegi világpiaci helyzetben sajnos bármi keresztülhúzhatja ezeket a számításokat is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?