Szerdától olcsóbban, ám dízelt így is 400 Ft felett tankolhatunk

Múlt héten drágultak, most olcsóbbak lesznek az üzemanyagok

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Tovább lifteznek az üzemanyagárak, ám most szerdán lefelé mozdulnak. Igaz, a gázolaj literára továbbra is 400 forint felett marad.


Bár a kőolaj világpiaci ára érezhetően csökkent a múlt héten, nekünk drágább üzemanyagokat hozott az augusztus. A világpiaci változás viszont most szerdára elér végre a hazai kutakra is, a Holtankoljak.hu információi szerint a hét közepén 2 forinttal csökken a benzin, kétszer annyit, tehát 4 forintot a gázolaj ára.
Hirdetés

Szerdától így a 95-ös benzin átlagos literára 398, míg a gázolajé 402 forint lesz, de természetesen továbbra is igen jelentős, akár 50 forintos árkülönbségek is adódhatnak az egyes töltőállomások között. A drágább helyeken, például az autópályák mentén akár a 2012-ben adódott 450-451 forintos átlagár szerinti csúcsszintet idéző árakkal is összefuthatunk. Így aztán továbbra is él a tanács: inkább a tankolás helyére, mintsem idejére figyeljünk. Persze 50 liternyi benzin tankolása esetén ezúttal 100, a gázolajnál 200 forintot is spórolhatunk, ha (azonos hellyel számolva) szerdáig várunk.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?