Szériában ad kameratükröt a Honda, már idén!

Nagyot lépett a Honda, a világon elsőként adnak majd kameratükröt szériában

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hatalmas kérdőjelek keringenek a tükrök kamerákra cserélése körül, a Hondánál viszont nem kérdeznek többet. Még idén megérkezik az első olyan autójuk, ami nem kap hagyományos tükröket.


Nagy változások várhatóak az autóiparban, amik bár aprónak tűnhetnek, mégis nem árt, ha előre felkészülünk. Olyan hagyományos megoldást cserélnek sorra a gyártók modern, egészen új technológiára, amitől egészen új élményeket kaphatunk vezetés közben. Érkezik ugyanis a digitális tükör a nagyobb gyártókhoz, és az Audi után, mely már opciósan kínálja a megoldást az e-tron villanyautóhoz, most a Honda lépett egy ennél jóval merészebbet. Bejelentették, hogy még idén megérkezik az e Prototype sorozatgyártásra kész kivitele, amin az oldalsó tükrök már szériában kamerák lesznek.
Hirdetés
Az e Prototype tanulmányautó már legutoljára is úgy nézett ki, mintha kész lenne, ennél valószínűleg már nem lesz sokkal másabb a végeredmény. Az oldalsó kamerákat úgy alakították ki, hogy semennyivel nem lógnak túl az autó teljes szélességén, légellenállásuk 90%-kal kisebb, mint egy hagyományos tükörnek, ezzel 3,8 százalékkal csökkenthették az autó teljes légellenállási együtthatóját. A tükör képét két hatcolos monitorra vetítik ki a műszerfal két szélén, a képek alapvetően is 10%-kal kevesebb holttered adnak, szemben a hagyományossal, de nagylátószögű kép is kérhető, mellyel 50%-kal kevesebb a holttér. A kamerák lencséit vízlepergető réteggel látták el, de a kialakítás miatt amúgy sem jellemző, hogy víz, vagy kosz kerülne rájuk. Az e Prototype alapján készülő villanyautó még idén bemutatkozik az év vége felé, előrendeléseket azonban már most felvesz rá a Honda, és Európában is, miszerint már itt is sikerült engedélyeztetniük a digitális tükrök használatát sorozatgyártású autón.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?