Szigorú lesz az új Hyundai i30

Ízelítőt adott a Hyundai a hamarosan érkező, ráncfelvarrott i30 kompaktból

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Alaposan felfrissül a dél-koreaiak kompaktja, amihez kedvcsináló képek érkeztek a hivatalos leleplezés előtt. A sportkombik rajongóinak is kedveskedik a márka.

A Hyundai i30 jelenlegi generációja 2017 óta van a piacon, így itt az ideje egy ráncfelvarrásnak. A márka által közzétett képek azonban elég alapos átalakítást ígérnek, sok gyártónál még generációváltáskor sem láthatunk ilyen mértékű változásokat. Ez valószínűleg annak tudható be, hogy a Hyundai egy új formavilágot szeretne bevezetni a modellpalettáján, amihez erősen hozzá kell igazítani a kompaktot (az új stílus első teljes értékű képviselője az új i20 lesz, amiről itt[/url] számoltunk be).
Hirdetés
A képeken az autó frontrészét láthatjuk, a legszembetűnőbb változás a hangsúlyos, V-alakú LED-es nappali menetfény. Az első fényszórók alsó sarkai egy síkba kerültek a hűtőrács felső sarkaival, valamint az hűtőmaszk szélesítése miatt vizuálisan közelebb is kerültek egymáshoz - ez a mai autóipari trendeket követi, hasonló megoldásokat találhatunk például az Audikon vagy a Mercedeseken is (a fényszórók között csak a maszk található). Ezeknek köszönhetően szélesebbnek és szigorúbbnak tűnik az autó elölről. További változásokat láthatunk majd a hátsó lökhárítón és a hátsó lámpákon is, illetve új felnik is érkeznek a kínálatba, akár 18 colos méretben. Az új Golf ellen nehéz lenne versenyezni alapos technológiai fejlesztések nélkül, így digitális műszerfallal és 10,25 colos középkonzoli képernyővel is felszerelik az új i30-at. Egyelőre nem tudni, a fenti újítások közül mi lesz alapáron is elérhető, a képen látható modell viszont egyértelműen a drágább, N Line felszereltségű változat. Ez a csomag a jelenlegi modellen nagyobb felniket és első fékeket, sportgumikat, dupla kipufogót, diffúzort imitáló hátsó lökhárítót, bőr kormánykereket, feszesebb futóművet és N Line emblémákat tartalmaz többek között, hasonló elemeket várhatunk az új i30 N Line-ban is. Sőt, a gyár elmondása szerint a sportos felszereltség - most először - már a kombi kivitelen is elérhető lesz. Az autó a márciusi Genfi Autószalonon fog bemutatkozni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?