Szöges útzár és autós üldözés az M3-ason? Videón a gyakorlat!

Így néz ki egy országhatáron átnyúló autópályás rendőri üldözés gyakorlata testközelből

Az M3-as autópályán közösen gyakorlatoztak a magyar és a szlovák rendőrök, nagysebességű autós üldözést és az államhatár átlépésekor a bűnözők közös erővel történő megállítását gyakorolták. Mutatjuk a részleteket és a videót!

A határon is átlépő bűnözés elleni eredményes fellépés érdekében közös gyakorlatot tartott a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központja és a Sátorlajújhely-Slovenské Nové Mesto magyar-szlovák kapcsolattartási szolgálati hely. A magyar és szlovák rendőrök közös gyakorlatának többek között az volt a célja, hogy közösen szimulálják az államhatáron átlépő bűnüldözést. A február 2-án végrehajtott gyakorlat azt feltételezte, hogy egy autó a rendőri jelzésre nem áll meg és Magyarország területéről Szlovákia felé tart. Az autót ezért a magyar és szlovák rendőrök közös erővel feltartóztatják, és ellenőrzés alá vonják annak utasait.
Hirdetés
Az akció céljai között szerepelt még az együttműködő felek közötti kommunikáció hatékonyságának további növelése, valamint a rendelkezésre álló erők, eszközök és az éles helyzetekben bevezetendő szükséges intézkedések gyakorlati megvalósítása. Az államhatáron is átlépő bűnüldözési gyakorlat után élesben is feltartóztattak egy bűncselekményben érintett autót és annak utasait a rendőrök az M3-as autópályán. A gyakorlatról készült videót alább megtekinthetitek: ezért nem érdemes az autópályán menekülőre fogni, ha felkapcsolják rád a villogót az egyenruhások.
Hirdetés
Forrás: Police.hu
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?