Szokatlanul komoly üzemanyagár-csökkenést hoz az adómérséklés

Ez nem tréfa: most tényleg érdemes várni a tankolással!

E hét szerdán nem módosultak az üzemanyagárak, nagypénteken sem fognak, ám előtte csütörtökön olyan ármérséklést tapasztalhatunk, amilyet idén még összességében sem kaptunk.

Már hétfőn is írtunk arról, hogy olcsóbb üzemanyagokat hozhat a húsvéti nyúl, most pedig már azt mondhatjuk, érdemes holnapig várni a tankolással, ugyanis míg idén összességében 8 forintos benzin- és 6 forintos gázolaj-árcsökkenést tapasztalhattunk az első negyedév során, április elsején a kedvezőbb jövedéki adó (lásd itt) elhozza a várt ármérséklést.
Hirdetés
A Holtankoljak.hu értesülése szerint a benzin ára a prognosztizált mértékben 6, a gázolajé 12 forinttal csökken, így az átlagár a 95-ös esetén 421, a gázolajnál 422 forintra csökken. Marad természetesen az egyes töltőállomások közötti jelentős árszórás, így a drágább helyeken, például a gyorsforgalmi utak mentén kevéssé ajánlott tankolni, hacsak nem szeretnénk vastagon az átlagár felett fizetni a naftáért.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2021.03.31. at 11:16
    Permalink

    Hát ez tényleg nagyon komoly csökkenés 🤣
    Áltag 6 forinttal, egy átlagos tankolás 40 liter. Érdemes 240 forintért rugózni? Mert ha tényleg akkora csökkenés lenne, mondjuk 50 forint/liter, akkor igen. De ez így 😒

Vélemény, hozzászólás?