Szombattól újra a gyalogosoké a pesti rakpart minden hétvégén

Visszatér a jól bevált módszer, hétvégente a gyalogosoké a pesti rakpart

Járványügyi szempontból is jó ötletnek tűnik száműzni az autókat a pesti rakpartról, és átengedni a gyalogosoknak, kerékpárosoknak.

Persze nem a teljes rakpartot zárják le. Ugyanúgy, ahogy tavaly is, a Margit híd és a Közraktár utca között nyitják meg a gyalogos és kerékpáros forgalom előtt. A Dráva utcától a Margit hídig viszont továbbra is használhatják az autósok. Így több lesz a gyalogosan bejárható szabad tér Budapesten, ezáltal talán csökkenhet a tömörülés esélye a közkedveltebb, ismertebb parkokban. Azonban a Főpolgármesteri Hivatal arra kér mindenkit, hogy tartsa be a járványügyi szabályokat, viseljen maszkot és tartsa a védőtávolságot, akár a rakpartra, akár más szabadtéri helyszínre látogat. A rakpartot egyébként szombat reggel 6 órától vasárnap este 7 óráig zárják le az autóforgalom elől a következő hétvégéken, egészen az útszakaszt érintő beruházások megkezdéséig. A főváros MTI-hez eljuttatott közleményében kitértek arra is, hogy Budapesten csaknem 860 hektár természetvédelmi terület és számos kevésbé használt zöldfelület van, ahol a tömeget elkerülve is lehet - a távolságtartás járványügyi szabályait betartva - sétálni vagy sportolni.
Hirdetés
Forrás: MTI
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?